НАУЧЕН МЕТОД НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА СПА СИСТЕМАТА

Има ли значение какви съоръжения посещавате по време на престоя си в спа центъра, колко време прекарвате в тях и как ги комбинирате?

Отговорът на този въпрос е категоричен – да, има огромно значение какви спа кабини посещавате, в каква последователност, колко продължително и начина, по който ги комбинирате!

Проблемът е, че повечето хора, които се впускат в света на спа терапиите, не са наясно с това. В редица спа центрове в България тази информация не бива поднесена на гостите нито от персонала на обекта, нито от терапевтите, извършващи процедурите. А истината е, че и повечето фирми, които произвеждат спа оборудване не предлагат съдействие в тази сфера. В резултат на това, посетителите на спа центрове често избират престой в съоръжения въз основа афинитета си към температурата или дори естетиката на различните кабини.

Нерядко посетителите влизат в сауните или турските бани, които са свободни или по-малко претъпкани, без да знаят нищо за техните характеристики, ползи, но най-вече вреди при неправилна употреба.

Всеки фактор оказва влияние върху крайния резултат и е важно да бъде взет под внимание – температурата, степента на влажност, времето за почивка, излагането на студ, както и последователността на използване.

А какви всъщност са резултатите, които хората търсят в спа центровете? Какви са причините, които ги подтикват да се впуснат в света на уелнес преживяванията?

Научен метод

Нашите партньори от Starpool проведоха проучване относно спа поведението на посетителите, чиято цел беше да бъдат идентифицирани основните причини, които подтикват хората да посетят даден спа център и да се потопят в едно уелнес изживяване.

От получените резултати успяхме да идентифицираме 4 основни причини за посещение в спа център

● 58 % от участниците в проучването посещават спа центрове с цел релаксация;

● 21 % търсят ефект на детоксикация;

● 11 % признават, че го правят, за да се заредят с повече енергия;

● 4 % търсят тонизиращия ефект на спа процедурите;

● останалите 6 % имат други желания.

След получените резултати, екип от спа лекари, проведе следващо проучване, но този път позовавайки се на науката.

Целта на проучването беше да бъдат изготвени различни спа програми, чрез прилагането на които всеки посетител да постигне желания от него резултат.

Благодарение на тези проучвания бяха разработени четири спа пакета, които включват в себе си точна последователност от спа кабини и времетраене в тях.

Тези “спа пакети” или “спа системата” се изследва периодично от независими научни институти по целия свят. Целта е да бъде обективно изведен резултатът, че точно тези терапии, с определените си дозировки на топлина, студ и почивка, имат най-доброто влияние върху тялото, спрямо желания от клиента резултат.

„Corsini A. et al., Effect of spa treatment on cardiac autonomic control at rest in healthy subjects, Sport Scli Health, 2015, DOI 10.1007 / s11332-015- 0221-5“

Как работи спа системата?

Методът за използване на спа системата предлага четири основни пакета – релаксация, тонизиране, пречистване и зареждане с енергия, в зависимост от желанията на клиента. Към всеки спа пакет има гривна с указателни знаци относно последователността, времетраенето и типа съоръжения, които трябва да посетите, за да постигнете желания резултат.

Сложете гривна по Ваш избор (релакс, детокс, тонизиране или енергизиране) и просто следвайте указателните знаци изписани на нея, за да постигнете резултата, който търсите.

За максимално улеснение на потребителите, пред всяко спа съоръжение има информационни табели, чиито знаци кореспондират с тези на спа гривните.

Спа Пакети

1.Релакс: идеална програма за цялостно и постепенно отпускане на тялото.

2.Тонизиране: тонизираща програма чрез изпотяване и разширяване на порите, освобождаваща тялото от токсините и придаваща по-голяма твърдост на тъканите.

3.Детоксикация: програма, предназначена за пречистване на тялото чрез интензивно изпотяване, което обогатява кожата с кислород, освобождавайки я от натрупаните токсини.

4.Енергизиране: програма, предназначена за прилив на нова енергия и тонизиране на сърдечния ритъм с интензивна топлина, последвана от силен студ.

Previous
Next